nline Angol
TÁRSALGÁSI LECKÉK

alapszint

Ismerkedés, bemutatkozás
- Szókincsfejlesztés és kiejtés gyakorlása

A második leckében a szituációkban előforduló szavakat és kifejezéseket sajátíthatod el, gyakorolhatod a kiejtésüket és gyakorlati alkalmazásukat. Ha szeretnéd, hogy tanulásod valóban eredményes legyen, kövesd a következő lépéseket! (Természetesen, ha valamely lépés számodra túl könnyűnek bizonyulna, ugorj a következőre!)

1. Keresd meg a szószedetben található szavakat és kifejezéseket a szövegben és gyakorold a kiejtésüket! (A videót a "pause" gombbal megállíthatod a kívánt résznél, majd a csúszka és a számláló segítségével többször visszatekerheted és újra hallgathatod azt.) Ha a felvétel túl gyorsnak bizonyulna, egyes szavak kiejtését egy hangos szótár segítségével is gyakorolhatod (pl.: http://szotar.sztaki.hu).

2. Tanuld meg a szavakat és kifejezéseket először angolról magyarra, majd fordítva! Javaslom, hogy - miután szóban gyakoroltad - írd le a magyar jelentéseket, majd próbáld meg emlékezetből leírni az angol megfelelőket. Így a szavak helyesírását is gyakorlod és könnyen ellenőrizheted aktuális tudásszintedet.

3. Mielőtt elvégeznéd a tesztet, írd ki a feladatokat a füzetedbe, vagy másold ki egy dokumentumba és gyakorold őket. A teszt feladatait csak egyszerre lehet elvégezni (ha nem küldöd el elvesznek az információk), ezért csak akkor állj neki, ha úgy gondolod, hogy már eleget gyakoroltál!
Fontos! Az eredmény csak akkor fogja a tényleges tudásodat tükrözni, ha a feladatokat önállóan, minden segítség nélkül végzed el.

Az angol-magyar szószedetet is tartalmazó szituációkat a következő hivatkozásokra kattintva érheted el:Végezd el a feladatokat, add meg elérhetőségeidet, majd küldd el nekem! A feladatok kiértékelését néhány napon belül visszaküldöm. (Ha a feladatokat inkább e-mailben szeretnéd megkapni, az "Exercises" mezők kitöltése helyett, jelöld be a "Send exercises via e-mail" négyzetet!)

Eredményes és örömteli tanulást!

Name:

E-mail:

*

Address:

Send exercises via e-mail:

Exercise 1.
Watch the first video (Introducing Yourself) and translate the eight sentences from LESSON 1 into Hungarian. (Use the checked version I sent you via e-mail.)

Exercise 2.
Watch the second video (Introducing Oneself) and write the sentences using the information from LESSON 1. (Use the checked version I sent you via e-mail.)

Exercise 3.
Whatch the videos and translate the following sentences into English.

1 . Szia. Cecilia vagyok.
2 . Te ki vagy?
3. Örülök, hogy megismerkedtünk.
4. Én is örülök, hogy megismerkedtünk.
5. Hogy szólítanak az emberek?
6 . Hívhatsz Marga-nak.
7 . Az én becenevem Cecil.
8 . Honnan jöttél? / Hová való vagy?
9. Szia. Az én nevem William.
10. Angliában születtem és Spanyolországban élek.
11. Egy fiú és egy lány testvérem van.
12. Van egy kutyám, macskáim és halaim.
13. Szeretem a pizzát és nem szeretem a halat.
14. Kedvenc zeném a rock.
15. Elnézést! Mi a neved?
16. Elbetűznéd a neved?
17. Bemutatnád nekünk a barátaidat?
18. Ő az én sógorom és ő a felesége.
19. Ő a férjem.


Ha rendszeresen szeretnél nyelvleckéket kapni, a tanuláshoz tanári segítségre van szükséged, ajánlanád a nyelvleckéket ismerőseidnek vagy egyéb hozzáfűzni valód van, KATTINTS IDE!