nline Angol
TÁRSALGÁSI LECKÉK

alapszint

MONDD BÁTRAN ANGOLUL!

A Mondd bátran angolul sorozat kezdő és közép-haladó szintű nyelvtanulók számára készül, a leckék egy adott beszédszituációra vagy egy konkrét társalgási témára épülnek és különböző nyelvi készségek fejlesztését célozzák meg.

Nagyon fontos, hogy a leckék anyagát úgy sajátítsd el, hogy azt szükség esetén valóban használni is tudd! Ezt segítik a leckéhez tartozó feladatok. Ha ezeket a feladatokat önállóan el tudod végezni, nyugodt lehetsz, hogy a tananyagot "magadévá tetted". Vagyis az a lényeg, hogy ÖNÁLLÓAN VÉGEZD EL a feladatokat, és ha nem megy, inkább térj vissza a leckére, majd próbálkozz újra a feladatok megoldásával! Az is fontos, hogy mennyi idő alatt végzed el őket, ugyanis ez mutatja meg, hogy ha valós szituációba kerülsz, milyen gyorsan fogsz tudni reagálni.

A leckék szavainak és kifejezéseinek egy részét elegendő, ha passzív szókincsed részévé teszed, azonban minden lecke tartalmaz olyan szavakat és kifejezéseket, melyek az adott szinten aktív szókincsed részét kell hogy képezzék. Ennek elérésében megfelelő feladatok fognak segíteni, és a legutolsó lépésben, frissen megszerzett tudásod aktivizálása érdekében veled hasonló szinten lévő nyelvtanulókkal léphetsz kapcsolatba levelezés vagy egyéb kommunikáció céljából.


ELSŐ TÉMAKÖR: ISMERKEDÉS, BEMUTATKOZÁS
>>
- Az első társalgási témakörben azokkal a kifejezésekkel foglalkozunk, amelyeket első találkozáskor, bemutatkozáskor szokás használni.

Eredményes és örömteli tanulást!


Ha rendszeresen szeretnél nyelvleckéket kapni, a tanuláshoz tanári segítségre van szükséged, ajánlanád a nyelvleckéket ismerőseidnek vagy egyéb hozzáfűzni valód van, KATTINTS IDE!